Model de menjador escolar
L’educació per a la sobirania alimentària es fonamenta en el principi d’aprendre a tenir cura d’un mateix i del món en què vivim com a base essencial per a la formació de persones lliures i responsables i amb una comprensió del món com un bé comú que cal respectar i compartir per garantir el dret a l’alimentació de totes les persones i de les futures generacions.
Els hàbits saludables d’infants i joves s’eduquen i s’adquireixen sobretot a l’entorn familiar, però l’escola té un paper clau en la compensació de desigualtats o de pautes d’alimentació poc saludables.
La definició d'una proposta de model de menjador orienta l’organització del servei amb criteris pedagògics, d’equitat, de salut, de sostenibilitat i de justícia global aplicable a qualsevol menjador escolar de la ciutat.
En aquest espai publicarem, entre d'altres, informació d'utilitat pels centres per contractar i organitzar el servei de menjador dels centres educatius.
Contracte de gestió del servei de menjador
- Model de prescripcions tècniques del contracte de gestió del servei de menjador escolar, DOC
- Criteris de valoració de l'import del servei de menjador, DOC
Normativa
- Decret 160/1996 de 14 de maig pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d'Educació, PDF
- RESOLUCIÓ EDU/463/2021, de 17 de febrer, per la qual es determina el preu màxim de la prestació del servei escolar de menjador dels centres educatius de titularitat del Departament d'Educació. PDF
- Llei 17/2011 de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, en els centres educatius, PDF
Publicacions
- Alimentació saludable per a infants i joves. Catàleg de publicacions. ASPCAT
- Guia informativa i proposta d’activitats per promoure l’alimentació agroecològica, PDF
- Menjadors escolars més sans i sostenibles: Guia de transformació, PDF
- Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya. PDF