Projecte de convivència
El Projecte de convivència engloba el conjunt d’accions encaminades a la millora de la convivència al centre educatiu i, per tant, recull les intervencions que el centre docent desenvolupa per tal de capacitar tot l’alumnat i la resta de la comunitat educativa per a la convivència i la gestió positiva de conflictes.
Aquestes accions poden anar adreçades a la millora de la convivència a l’aula, al centre o a l’entorn, en el ben entès que la permeabilitat entre aquests tres àmbits d’intervenció afavoreix la transferència d’aprenentatges, valors, creences, actituds i hàbits relacionals.
També recull els mecanismes que el centre estableix a l’hora de resoldre els conflictes que es produeixen en els tres àmbits als que s’ha fet esment (aula, centre, entorn) i de crear una atmosfera de treball i convivència segura i saludable.
El Projecte de convivència representa per als centres una manera de pensar en com treballar el desenvolupament personal i col·lectiu de cada alumne.
Jornada «Convivència als centres educatius: conviure i aprendre» Novembre 2017
Document de presentació del projecte de convivència (ppt)
Vídeo: Diàleg del dia 3 de novembre entre Josep M.Puig i Aina Tarabini
Alumnes mediadors contra els conflictes escolar (publicat al Diari de l'educació - juny 2017)
Projectes de mediació i tutoria entre iguals de tres instituts de la ciutat: Ins Guineueta (Districte Nou Barris), Ins Salvador Espriu (Districte Sant Martí) i Ins Doctor Puigvert (Districte Sant Andreu).