Torna

Acords del Consell de Direcció del 20 de setembre de 2023

Informe de l’inici de curs 2023-2024

Es presenta una primera aproximació a les dades més rellevants d’ensenyaments postobligatoris del curs 2023-2024. Properament es donaran a conèixer les definitives.

Pel que fa als ensenyaments obligatoris, es presenten dades actualitzades dels centres educatius i equip educatiu i de l’alumnat matriculat (públics, concertats i privats): per ensenyaments, per nivells, per districtes i etapa educativa i per titularitat. També de l’alumnat NEE A i de l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de situacions socioeconòmiques i culturals (NEE B, a més de l’admissió fora del període de preinscripció.

Més informació: presentació de dades, pdf

Mesures del desplegament del Pla de xoc i implementació de les Motxilles escolars per al curs 2023-2024

S'aprova la proposta de resolució  que unifica els criteris i imports de les mesures de desplegament del Pla de xoc contra la segregació i per a la igualtat d’oportunitats i l'éxit educatiu i la implementació de les mesures per a la igualtat d’oportunitats (Motxilles Escolars) del Departament d’Educació, per al curs 2023-2024. S’igualen així les condicions, criteris i imports dels dos programes, aplicant-se des del primer alumne també al Pla de xoc.

Més informació: :  presentació de dades, pdf 

Convocatòria d’ajuts de menjador curs 2023-2024

S’informa de la primera adjudicació de la convocatòria d’ajuts de menjador del curs 2023-2024.

Més informació:  presentació de dades, pdf

Posada en marxa de les aules d’acollida accelerades

S’informa de la posada en marxa aquest curs 2023-2024 de les aules d’acollida accelerades, un projecte pilot en el qual s’han creat 8 aules d'acollida per a l’adquisició del català com a segona llengua per a alumnat incorporat a 2n i 3r de l’ESO en centres públics de Barcelona. I també de 4t d’ESO en el cas de l’alumnat que es consideri adequat després d’una entrevista individual, en centres específics del districte corresponent escollits amb aquest propòsit.

Els alumnes estaran matriculats al centre que correspongui però assistiran a l’aula d’acollida accelerada durant els primers 5 mesos de la seva arribada. Entre altres objectius, es vol garantir que l’alumnat que s’incorpora al sistema educatiu de la ciutat de manera tardana (a 2n i 3r d’ESO) adquireixi les competències lingüístiques en català.

Més informació:  presentació de dades, pdf

Pressupost 2024 i aprovació plantilles del curs 2023-2024

Es presenta la proposta de pressupost, plantilla i bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2024.

La seva aprovació definitiva queda condicionada pels marcs pressupostaris de les dues administracions que integren el Consorci d’Educació, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

Resolucions en relació al premi d’antiguitat del personal laboral i l’abonament dels triennis

S’aproven les resolucions per a la interposició d’una demanda de conflicte col·lectiu per a deixar sense efecte l’aplicació i abonament del premi d’antiguitat al personal laboral i per a modificar el criteri d’aplicació d’abonament dels triennis a raó del darrer grup o subgrup professional al personal laboral, segons model proposat per l’Ajuntament de Barcelona