Torna

Acords del Consell de Direcció del 2 de març de 2022

Oferta inicial dels ensenyaments de batxillerat del curs 2022-2023

S’aprova l’oferta inicial dels ensenyaments de batxillerat per al curs 2022-2023 i la modificació de les adscripcions de centres d’ensenyaments de secundària i d’ensenyaments de batxillerat.

Més informació: presentació de les dades, PDF

Resolució sobre la preinscripció i matrícula del curs 2022-2023 a la ciutat de Barcelona

S’aprova la resolució sobre la preinscripció i matrícula a segon cicle d’infantil i l’ESO per al curs 2022-2023 a la ciutat de Barcelona.

Les principals novetats són:

  • Criteris generals d'aplicació dels increments de ràtio per a Barcelona. (art. 5)
  • Gestió de les sol·licituds d'admissió o canvi de centre abans de l'inici del curs. (art. 6)
  • Regulació de la detecció, reserva de plaça i assignació d’alumnat NESE. (art. 7)
  • Escolarització de l’alumnat als centres d’educació especial. (art. 8)
  • Composició de les comissions de garanties d’admissió. Definició de les funcions del servei d’escolarització del Consorci d’Educació (art. 9 i 10)
  • Oficines d’escolarització previstes a la ciutat. (art. 11)

Més informació: resolució publicada al DOGC

Bases dels ajuts de menjador

S’aproven les bases reguladores d'ajuts de menjador adreçats a l'alumnat escolaritzat dels ensenyaments del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria i es donen a conèixer quines seran les principals novetats del proper curs 2022-2023.

Les bases incorporen com a novetats les recomanacions realitzades pels auditors i la intervenció de la Generalitat. En concret:

  • Creació d’una Comissió de valoració que analitzarà i avaluarà les sol·licituds i traslladarà a la Direcció d’atenció a la Comunitat Educativa la proposta d’adjudicació.
  • S’explicita el període de reclamacions a la resolució definitiva.
  • S’estableixen de forma clara les obligacions dels beneficiaris a les bases.
  • Es preveu a les bases les possibilitats d’admetre o desistir de la sol·licitud.

Més informació: document de les bases reguladores, PDF

Incorporació de l’actual equip tècnic de coordinació territorial als serveis educatius de zona

Impuls de l’escola inclusiva a Barcelona: Escolarització 2022-2023

Es presenten el pla d’actuacions i les noves eines de suport del procés de preinscripció del curs 2022-23 amb les quals el Consorci d’Educació vol donar nou impuls de l’escola inclusiva a la ciutat.

Més informació: document, PDF

Aprovació de l’estimació parcial de dos recursos d’alçada presentats per dos centres concertats sobre autorització de quotes d’activitats escolars complementàries

S’estimen el recursos d’alçada interposats pels titulars de dos centres concertats contra la desestimació del cobrament de les quotes per activitats escolars complementàries de l’ESO pel curs 2021-22.  I s’acorda autoritzar, excepcionalment, les seves quotes proposades per activitats escolars complementàries fins a la finalització del curs escolar 2021-2022.

Informe definitiu del control de gestió sobre la gestió econòmica dels centres educatius realitzat per la Intervenció General de la Generalitat  de Catalunya

Es dona compte de les conclusions de l’informe de control de gestió econòmica dels centres de titularitat del Departament d’Educació que avalua aquesta gestió com a satisfactòria amb alguna deficiència de caràcter feble i proposa quatre recomanacions.