Torna

Acords del Consell de Direcció del 28 de febrer de 2023

Canvis en la composició del Consell de Direcció

S’informa de canvis en la composició del Consell de Direcció per part del Departament d’Educació, amb la incorporació, com a nous membres, de Núria Mora i Lorente, secretària de Transformació Educativa, i María Mercedes Chacón Delgado, directora general de Formació Professional.

Al mateix temps, s’informa que deixen el Consell Àngel Luis Miguel Rodríguez i Joan Cuevas Expósito, als quals s’agraeixen els serveis prestats.

Programa de confort ambiental per altes temperatures als centres educatius públics per a l’estiu 2023

S’aprova el Programa de confort ambiental per altes temperatures als centres educatius públics per a l’estiu 2023 que es donarà a conèixer properament.

Oferta inicial dels ensenyaments postobligatoris per al curs 2023-2024 i campanya de preinscripció d’aquests ensenyaments

S’aprova l’oferta inicial dels ensenyaments postobligatoris per al curs 2023-2024  que es donarà a conèixer properament.

S’informa de la campanya informativa sobre l'oferta d'FP

Resolució sobre la preinscripció del curs 2023-2024 a la ciutat de Barcelona i campanya de preinscripció als ensenyaments obligatoris

S’aprova la resolució sobre la preinscripció del curs 2023-2024 a la ciutat de Barcelona i es presenta la campanya informativa.

Els aspectes més rellevants de la preinscripció 2023-2024 als ensenyaments obligatoris són:

  • Ofereix millores en l’àmbit de la lluita contra la segregació escolar i la distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE), amb una reserva de places NESE B proporcional a cada centre en funció del % de vulnerabilitat de la zona; a més d’una reserva NESE A amb criteris de proximitat i modalitat d’escolarització recomanada.
  • Desplega millores en l’àmbit de la preinscripció a centres d’educació especial: en l’assignació de l’alumnat NEE tipus A en centre d’educació especial, s'apliquen millores en la sol·licitud, que serà completament telemàtica. Les famílies no hauran d’aportar documentació (ja que comprovacions es faran per interoperabilitat) i es col·laborarà amb els diferents serveis territorials per millorar el flux de les sol·licituds de les famílies de fora de Barcelona que vulguin accedir a un centre d’educació especial de la ciutat.
  • S’ofereixen millores en el procés de preinscripció, amb la simplificació del procés de reclamació a la plaça assignada durant la preinscripció -el tràmit serà molt més simple i la resolució molt més àgil- i un sistema d’informació proactiva a les direccions dels centres i a les famílies sobre les tasques a realitzar i les principals fites del calendari.
  • S’ofereix la prioritat per simultaneïtat d’estudis de música i/o dansa als centres Institut Jaume Balmes, Institut Fort Pius i Institut Poeta Maragall.

Pel que fa a la campanya de comunicació de la preinscripció als ensenyaments obligatoris, es presenta la seva imatge i el mapa d’accions previstes. Així com la detecció primerenca de les NESE A, a partir de la informació facilitada per les escoles bressol i les famílies, i la valoració dels equips professionals dels serveis de petita infància  (CDIAP / EIPI / SEE), els equips psicopedagògics de les escoles bressol municipals i del servei centralitzat del Consorci d’Educació.

També s’ha fet un acompanyament a les famílies d’alumnat NESE A, amb cartes específiques segons intensitat de suport (correu electrònic + SMS), sessions informatives amb contacte telefònic directe amb les famílies i atenció personalitzada a l’EAP de cada zona.

Més informació: Resolució Núm 8868 del 6.3.2023 per la qual es fa públic l'acord del Consell de Direcció

Integració del centre concertat Escola Mare de Déu de la Soledat a la Xarxa de centres públics de titularitat de la Generalitat per al curs 2023-2024

S’aprova la proposta de tramitació de l’expedient d’integració del centre concertat Escola Mare de Déu de la Soledat a la Xarxa de centres públics de titularitat de la Generalitat de Catalunya per al curs 2023-2024.

Seguiment de les inversions i les noves construccions

Es presenta l’informe de seguiment d’inversions en equipaments educatius.

Més infomació: resum de dades, pdf