Torna

Acords del Consell de Direcció del 20 de desembre de 2022

Subvenció per a l’alumnat NESE B al 1r curs dels ensenyaments postobligatoris(Pla d’Acompanyament)

S’aprova la subvenció directa a l’alumnat NESE B al primer curs dels ensenyaments postobligatoris (Pla d’Acompanyament)

Novetats:

  • Incorporació de l’alumnat de NEE de la Formació Professional Bàsica
  • Abonament al centre receptor del 3r alumne NEE B de cada grup, totes les despeses que el Consell escolar del centre hagi establert per a la seva escolarització (inclòs material)
  • Forma jurídica: subvenció directa
Cost del Pla d'acompanyament
  19-20 20-21 21-22 22-23
NEE B 815 1.005 1.294 1.549
Alumnat que va rebre la subvenció 120 178 229 686

 

Més informació: document de l'acord, pdf

Aplicació per als centres municipals de la normativa del Departament d’Educació per als centres públics de la seva titularitat

S’aprova la ratificació de l’aplicació per als centres municipals de la normativa del Departament d’Educació per als centres públics de la seva titularitat.

Les principals novetats són:

  • Aplica als àmbits de projecte educatiu de centre, currículum, organització del centre i gestió del centre.
  • El Pacte d'homologació de desembre de 1993 determina que és d’aplicació al personal docent municipal les resolucions i les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres docents públics que dicti el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en l’aplicació de la Llei 12/2009, així com dels decrets i altres normes que la desenvolupin.
  • L’acord d’integració dels centres (2008) al Consorci acordat per Generalitat i Ajuntament especifica que el Consorci treballarà per assegurar la plena equiparació, en tots els àmbits, dels centre de titularitat amb els centres de titularitat pública del Departament.
  • La praxis des del 2009 ha estat alineada amb aquest propòsit.
  • Recomanació de serveis jurídics i inspecció educativa per enfortir les garanties jurídiques en l’aplicació de la normativa.
  • Aplicable en absència de normativa específica aprovada per l’Ajuntament o el Consorci. 

Línies de treball per a l’oferta d’ensenyaments postobligatoris

S’aproven les línies de treball d’ensenyaments postobligatoris que seran comunicades properament.

Informe de la continuïtat formativa i la fidelització als ensenyaments postobligatoris a Barcelona

Es presenta l’informe de la continuïtat formativa i la fidelització als ensenyaments postobligatoris a Barcelona.

Més informació: Informe sencer sobre la continuïtat formativa, pdf 

Seguiment de les inversions i les noves construccions

Es presenten les dades de seguiment del marc pressupostari de les inversions en equipaments educatius.

Més informació: presentació de dades, pdf

Informe de Gerència

  • Es desestima el recurs d’alçada interposat pel representant de l’AMPA del col·legi Mary Word, contra la resolució autoritzant el cessament d’activitats de l’esmentat centre educatiu. D’una banda, la inspecció educativa va informar favorablement la tramitació del cessament de l’activitat. Tampoc s’ha produït la indefensió al·legada, atès que l’interessat va tenir accés a l’expedient complert, es varen resoldre les al·legacions presentades i la resolució està motivada atès que conté una succinta referència als fets i fonaments de drets.
  • Es desestima el recurs d’alçada interposat contra la denegació de l’atorgament de la titulació de l’ESO amb efectes al curs 2018-2019 al seu fill. Segons l’informe de la inspecció l’alumne no ha pogut adquirir les competències pròpies de l’ESO, atès que les referències curriculars i competencials incloses en el Pla Individual són totes de l’etapa deprimària.
  • Es desestima el recurs d’alçada interposat per CENAFE, contra la denegació de la modificació de l’autorització d’obertura per ampliació de les instal·lacions on s’imparteix els ensenyaments esportius de grau mitjà i grau superior en futbol, i augment dels llocs escolars.