!més
info

Noticies

Torna

Tret de sortida a la formació de nous directors de la ciutat

24/05/2012

El gerent del Consorci d’Educació, Manel Blasco, va donar ahir a la tarda el tret de sortida al curs de formació dels 33 nous directors i directores que el proper curs 2012-2013 s’incorporaran als centres de Barcelona. Carme Arnau, inspectora d’educació de la ciutat, va fer la conferència inaugural al voltant del lideratge educatiu.

El gerent del Consorci, Manel Blasco, va donar la benvinguda als futurs nous directors i directores de la ciutat de Barcelona i va agrair la seva voluntat d’implicació en una tasca que va qualificar d’“apassionant” tot i que molt sovint no és fàcil. A continuació va donar pas a Carme Arnau, inspectora d’Educació de Barcelona, que durant un any i a través d’una llicència d’estudis, va poder aprofundir en el lideratge educatiu. En el seu treball posa en evidència la importància del lideratge per a la qualitat del sistema educatiu i els diferents perfils de lideratge que qualsevol centre educatiu autònom ha de potenciar per a la millora dels resultats acadèmics dels alumnes i la conseqüent excel·lència educativa.

Tal i com va explicar en la seva conferència inaugural, per Carme Arnau un bon líder educatiu ha de creure’s molt el que fa i estimar  la seva feina, ser capaç de mobilitzar les persones perquè facin allò que volen fer i transmetre energia i passió, a més de saber lidiar amb els canvis. En la seva conferència, va destacar els quatre objectius bàsics en els quals creu que s’ha de basar un bon lideratge educatiu: una visió i objectius clars, una acció en comú, unes relacions obertes i de confiança que permetin crear un bon clima i establir relacions del centre amb l’entorn.

Adreçat als directors i directores que el proper curs 2012-2013 s’incorporen a la direcció d’un centre de la ciutat, aquest curs de formació de directors i directores novells que es va iniciar ahir  té com a finalitat ajudar-los a desenvolupar les competències necessàries, amb les capacitats i les habilitats associades, per tal que focalitzin la seva actuació, a través del lideratge educatiu, amb dos objectius essencials: la millora dels resultats educatius en tot l’alumnat i aconseguir la implicació del professorat i de la comunitat educativa en la consecució de les millores.

El Departament d'Ensenyament prepara aquest programa específic de formació per als directors novells, que l’han de superar per poder exercir la direcció. La formació, que es realitzarà durant els mesos de maig i juny, té una duració de 60 hores i s’estructura en 8 blocs diferents que permet als futurs directors i directores conèixer quin és el marc de referència per a la teoria i la pràctica de la direcció, des de la perspectiva de la gestió pública, i quines han de ser les capacitats gerencials per a la gestió autònoma dels centres.

Després de la benvinguda del gerent del Consorci d’Educació i de la conferència inaugural de Carme Arnau, el curs es va iniciar ahir amb una sessió de Rosa Borràs (de la Subdirecció General de Suport als Centres Públics del Departament d’Ensenyament) dedicada a la “Direcció del centre autònom”. Va ser una primera sessió de les 13 que estan previstes dins el programa del curs fins el proper 20 de juny.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail