Torna

L’Escola La Caixa celebra 70 anys de vida

10/05/2025

L’Escola La caixa aquest curs 2024-2025 fa 70 anys i avui ho ha celebrat amb una gran festa que ha aplegat tota la seva comunitat educativa actual i bona part de les persones que n’han format part al llarg de la seva història. Situat a Sant Martí de Provençals, és un centre vinculat al barri i al seu entorn amb un projecte educatiu que aposta per una educació inclusiva, innovadora i arrelada al seu entorn.

L’Escola La Caixa ha celebrat avui un acte festiu i emotiu per celebrar el seu 70è aniversari amb diverses activitats per compartir records, reflexionar sobre el món educatiu i els moments significatius que han viscut les diferents generacions que han format part de l’escola al llarg de set dècades.

En el marc de la celebració, l’escola ha estrenat l’himne del seu 70è aniversari i ha inaugurat una placa commemorativa. També s’ha pogut visitar una exposició de fotografies i d’objectes antics. I s’ha pogut gaudir d’actuacions artístiques i teatrals. I hi ha hagut un photocall i actuacions de diferents grups de cultura popular del districte de Sant Martí: trabucaries, gegants, grallers, sardanistes i diables.

Entre altres, a la festa hi han assistit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el regidor d’Educació, Lluís Rabell, i la gerenta del Consorci d’Educació de Barcelona, Anna Terra.

 

Va passar a centre públic l’any 1985

L'Escola La Caixa va ser creada per la Fundació La Caixa de Pensions l'any 1955 i es va convertir en un centre públic l'any 1985.  És un centre molt arrelat a l'entorn i al seu barri, Sant Martí de Provençals, amb un equip docent obert als canvis, compromès, il·lusionat i emprenedor.

El seu projecte educatiu aposta per l’aprenentatge competencial i significatiu i per una educació integral i inclusiva, promovent l’esperit crític de l’alumnat i el seu desenvolupament emocional, estimulant la creativitat a través de l'art, la ciència i la lectura.

També aposta per metodologies actives com els espais d'aprenentatge, on els alumnes poden explorar i aprendre de manera autònoma i cooperativa, i la integració de les TIC a l’aula, fomentant un aprenentatge significatiu basat en l'observació, manipulació i experimentació.

La participació comunitària també és molt important per al centre, que promou la comunicació i el diàleg entre tota la comunitat educativa, fomentant la participació de les famílies en diferents activitats proposades pel centre.