Noticies

Torna

Barcelona acull la primera trobada del projecte europeu Stay Tuned sobre abandonament escolar

27/09/2017

Durant tres dies la ciutat de Barcelona ha estat la seu de la primera trobada del projecte sobre abandonament escolar "Stay Tuned" del programa europeu URBACT, en el qual participa el Consorci d’Educació. En el marc de la trobada, una trentena de representants de l’àmbit educatiu de les 9 ciutats que en formen part han debatut i compartit experiències i plans d’acció dirigits a la lluita contra l’abandonament escolar.

El Consorci d’Educació participa en el projecte Stay Tuned contra l’abandonament escolar, finançat pel projecte URBACT, un programa europeu d’aprenentatge i intercanvi que ajuda les ciutats a desenvolupar solucions pràctiques.

Aquest projecte dona visibilitat a la posada en comú de nou ciutats europees que tenen els mateixos reptes i la missió d’implementar plans locals contra l’abandonament escolar: Barcelona, Ampelokipi, Menemeni,  Aveiro, Berlín, Gant, Göteburg, Nantes, Sophia i Tallinn.

 

Debat i intercanvi d'experiències al Centre Cívic Pati Llimona

Durant tres dies - el 25, 26 i 27 de setembre- s’ha celebrat a la ciutat de Barcelona la primera de les trobades que es portaran a terme al llarg de la segona fase del projecte. En el marc de la trobada, que s’ha desenvolupat al Centre Cívic Pati Llimona, una trentena de representants de l’àmbit local educatiu de les nou ciutats que formen part del projecte han debatut i compartit experiències i plans d’acció dirigits a la lluita contra l’abandonament escolar. Entre altres projectes, han pogut conèixer el programa Èxit del Consorci d’Educació i una altra experiència de la ciutat de Gothenburg.

La delegació europea també ha visitat diversos centres de la ciutat per conèixer el treball que realitzen en quant a orientació. Aquests centres han estat l’Institut Escola d’Hosteleria de Barcelona, l'Institut Escola del Treball, l’Institut Pau Claris i el Centre d’Adults Palau de Mar. L’anàlisi de les visites que es porten a terme a través de la metodologia “Critical friend review”.

 

Barcelona, la primera ciutat que es visita en el marc del projecte

Aquesta trobada a Barcelona és la primera de les visites previstes a les diferents ciutats que participen en el projecte Stay Tuned al llarg del 2017, 2018 i 2019. Aquest projecte vol evitar l’abandonament escolar dins del URBACT,  un programa d’aprenentatge i intercanvi cofinançat per la Unió Europea que ajuda a les ciutats a desenvolupar solucions practiques i sostenibles en els àmbits socials, econòmics i ambientals. Està integrat per 500 ciutats de 29 països, molts dels quals formen part de la xarxa EUROCITIES.

En el marc de la xarxa EUROCITIES Barcelona forma part del grup de ciutats incrementaran les seves actuacions i es coordinaran entre elles per reduir l’abandonament escolar (ELET, Early Leaving from education or Training).

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail