!més
info

Noticies

Torna

L’Escola Can Fabra inaugura el seu nou edifici

15/05/2017

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i la tercera tinenta d’alcaldia i regidora de Drets social i vicepresidenta del Consorci d’Educació, Laia Ortiz, van presidir el passat divendres, 12 de maig, l’acte d’inauguració del nou edifici de l’Escola Can Fabra.

Meritxell Ruiz i Laia Ortiz van estar acompanyades, entre d’altres, per la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Mercè Massa, la secretària general d’Ensenyament, M. Jesús Mier i el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas.

L’acte va aplegar un bon nombre de famílies i mestres de l'escola l’alumnat i va va arrencar amb la benvinguda de la directora del centre, Carme Martínez, que va agrair i recordar totes les persones que han fet possible la construcció del nou edifici i han tirat endavant el projecte de l'escola des dels seus inicis.

L’acte va continuar amb unes paraules de dos representants de l'associació de les famílies de l'escola,  l'AFA, i d’alumnes del centre.  I després amb les actuacions de l’alumnat de segon i de cinquè de primària, que van oferir dansa i música, respectivament.

Els parlaments de la consellera d'Ensenyament i de la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament van cloure l’acte. En la seva intervenció, Meritxell Ruiz  va afirmar que "l'aposta més important d'un país és l'educació i que el més important no és l'edifici sinó el que passa dins de les seves parets, que és l'aprenentatge". Meritxell Ruiz també va destacar que "el patrimoni més important que podem deixar als nostres fills és una bona formació per fer front al futur i també per transformar el món i fer-lo millor".

Per la seva banda, Laia Ortiz, que va assegurar sentir una “especial il·lusió” per ser present en la inauguració perquè ha preinscrit a la seva filla en aquest centre, va manifestar la seva satisfacció per “una nova escola pública a la ciutat de Barcelona; una escola referent, de qualitat, d’innovació, d’inclusió i de valors”. També va apuntar que confiava en què la instal·lació serveixi per fer millors l conjunt del barri i de la ciutat.

L’Escola Can Fabra, que va estrenar el seu nou edifici al setembre, està ubicada dins de l’antiga Fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu. El Departament d’Ensenyament hi ha invertit 4.245.979,25 € (IVA inclòs).

El nou edifici té tres plantes i una superfície total aproximada de 2.800m².  L’accés a l’escola es realitza des de la plaça interior, a través d’un porxo, que separa la zona del menjador, la cuina i l’administració de la pista esportiva i de la zona de jocs i de porxo d’educació primària, i del conjunt del gimnàs i dels vestidors. El menjador està situat en la cantonada nord-oest, amb vistes sobre un pati enjardinat que el separa del porxo l’Institut Martí i Pous, en què les obres de construcció del nou edifici es van adjudicar el passat mes de març.  

Pel que fa al gimnàs, es situa sota el bloc principal i en la cantonada sud-est. Consta d’un escenari al que s’accedeix des del gimnàs mitjançant una rampa i una escala, i també des de la zona dels vestidors mitjançant una rampa i una escala. Els vestidors de la pista i del gimnàs estan situats a continuació, tenen accés des del porxo, i permeten la seva utilització sense entrar a l’edifici.

L’educació infantil es troba a la planta primera i amb les aules orientades a l’interior del recinte de Can Fabra. L’accés interior es realitza des del vestíbul de l’escola, i també es pot accedir directament a la zona de jocs des del porxo del pati de jocs. Les aules tenen una terrassa (aula-exterior), de 30 m2 cadascuna, disposades a mode de gran balconada sobre la pista esportiva i disposen de protecció solar. Totes les aules exteriors estan connectades entre sí, i amb la zona de jocs infantils tant exterior com porxada.

L’educació primària està ubicada en les plantes 2 i 3 de l’edifici. S’accedeix directament des del vestíbul d’accés a través d’un nucli d’escales i ascensor.  Les 12 aules, les 3 específiques i la biblioteca, es col·loquen també orientades a l’interior del recinte de Can Fabra, deixant entre aquestes i el carrer del Segre l’espai de pas i les dependències comunes (serveis, aules de desdoblament, aules de reforç, i magatzem). L’espai de joc (porxat o descobert) es situa a la planta baixa relacionat amb la pista esportiva.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail