!més
info

Noticies

Torna

S’inaugura el nou equipament que acull el CFA Les Corts

06/02/2017

El passat dissabte, 4 de febrer, va ser inaugurat el nou equipament municipal que des d'aquest mes de gener acull el Centre de Formació de Persones Adultes Les Corts, situat en l’antiga fàbrica de les Cristalleries Planell, a la cruïlla dels carrers d’Anglesola i Doctor Ibáñez.

L'acte va estar presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i hi van assistir el regidor de Les Corts, Agustí Colom, i el director d’Acció Educativa del Consorci d’Educació de Barcelona, José Antonio Martín.

A més del Centre de Formació de Persones Adultes Les Corts, en l’edifici de l’antiga fàbrica de les Cristalleries Planell s’ha ubicat una seu del Consorci de Normalització Lingüística i un espai d’entitats, el primer amb què compta el districte de Les Corts.

Aquest nou equipament destaca per la seva eficiència energètica, ja que aprofita la llum del sol i permet la ventilació natural. Ha conservat la seva façana original, que està catalogada, i compta amb una superfície de 1.600 metres quadrats construïts. A més d’aules per a fer-hi classes, té una biblioteca i una sala polivalent.

El Centre de Formació de Persones Adultes ocupa la planta baixa de l’edifici, que té prop de 500 m2, i la primera planta, de 370 m2. A la segona i tercera plantes, que compten amb aquesta mateixa superfície, hi estan ubicats el Centre de Normalització Lingüística i les entitats, respectivament.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va remarcar que la recuperació patrimonial d’aquest edifici “respecta el passat fabril que va fer de Barcelona un motor i és un homenatge als treballadors i treballadores que van lluitar per dignificar les seves condicions laborals”. També va destacar que la reforma representa la unió del passat i present: “Amb edificis com aquest recuperem la memòria històrica, obrera i industrial dels nostres barris i a la vegada fem un reconeixement històric i identitari, donant-li un sentit, omplint-lo de vida i d’usos”.

El Centre de Formació d’Adults Les Corts dóna servei a 362 alumnes i té un equip docent format per 8 professors i professores. Cobreix totes les etapes educatives dels centres de formació de persones adultes: llengua catalana i castellana, llengua anglesa, informàtica per assolir els diferents nivells COMPETIC, preparació per a les proves d’accés a formació professional de grau mitjà i a grau superior i a la universitat per a majors de 25 anys i el graduat d’educació secundària.

Fa dos anys el centre  va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona pel seu compromís en favor de la formació de les persones i la seva contribució a la millora de la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dels alumnes. La seva activitat va començar ara fa gairebé 30 anys gràcies a la iniciativa i l’empenta del moviment veïnal i a l’esforç i la bona feina dels primers mestres i alumnes que la van tirar endavant i la van fer créixer.

 

Enllaç amb la notícia a BTV

Enllaç amb la notícia a TV3

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail