Torna

Es posa en marxa al CEE Pont del Dragó una app per a persones amb dificultats per comunicar-se

21/09/2016

El Consorci d’Educació, l’empresa Voiceitt i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat un conveni per posar en marxa en català i castellà el projecte Talkitt, una aplicació mòbil que permet comunicar-se en temps real a les persones que tenen dificultats per parlar.

El Consorci d’Educació de Barcelona, la companyia d’Israel Voiceitt i la Universitat Autònoma de Barcelona llancen una innovadora aplicació mòbil per traduir i fer comprensible el discurs intel·ligible de persones amb dificultats de comunicació en català i castellà.

L’objectiu d’aquest producte de tecnologia de veu, que ha estat impulsat per la companyia Voiceitt, és crear un producte de tecnologia de veu adaptat a cada cas particular i a la vegada contribuir en la creació i promoció d’una comunitat de professionals, investigadors i usuaris.

La col·laboració entre les tres institucions dels àmbits de la recerca, la tecnologia i l’educació permetrà intercanviar dades per poder crear patrons de desenvolupament de la tecnologia, i es beneficiarà de l’experiència internacional de Voiceitt i del seu contacte amb les xarxes de professionals de la salut i les seves connexions d’investigació i comercials als Estats Units i Israel.

 

Un programa personalitzat que s'adapta a la pronúncia de cada persona

El projecte es portarà a terme amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona al CEE Pont del Dragó, on els estudiants amb diferents discapacitats experimentaran les diverses funcions de l’eina i el seu potencial.

A partir d’ara el CEE Pont del Dragó treballarà per traduir i adaptar els protocols i el programa de l’aplicació a la llengua catalana i castellana. En ser un programa personalitzat, l’aplicació s’adaptarà de forma individual a cada pronunciació i generarà uns codis de memòria per reconèixer cada individu. Més de 500 persones amb diferents diagnòstics mèdics i llengües han contribuït amb la seva veu a desenvolupar el programa i ara gràcies a la signatura del Conveni i la col·laboració amb el Pont del Dragó seguiran analitzant més dades per convertir-se en una aplicació encara més competitiva.

L’aplicació mòbil ha estat presentada aquest matí en el marc de l’acte de signatura del conveni que permetrà el seu desenvolupament. Hi han assistit representants de les totes les institucions implicades: Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació; Jordi Escoin, director del CEE Pont del Drago-SEEM; Danny Weissberg, director gerent de l’empresa Technologies of Voice Interface (VOICEITT) i tes Estratègics de la Universitat Autònoma de Barcelona i Melissa Moyer, responsable del projecte a la Universitat Autònoma de Barcelona

 

Eina potent per facilitar l'accés a l'aprenentatge

El director del centre, Jordi Escoín, ha destacat que aquesta aplicació és clau per trencar la barrera de marginació social i ajudar a millorar la inclusió social d’aquestes persones. També ha remarcat el seu potencial com a eina que facilitarà l’accés a l’aprenentatge a tothom, tant als usuaris del CEE Pont del Dragó com a l’alumnat amb discapacitats dels centres ordinaris als quals fa seguiment el Servei Educatiu Específic de Motòrics (SEEM) del Pont del Dragó.